Og hennes presentasjon var:

"Velkommen til Onliekurs i Fotomaleri og Foto overføring!
Kurset gir en inngående oversikt og instruksjon i en kreativ verden - der du lærer å overføre fysiske foto til lerret eller/og jobbe med ulike kunstverk digitalt. Mulighetene er enorme når du forstår hvordan alt henger sammen, og vil garantert utvikle ditt kreative uttrykk - fra der du er - til himmelhøyt nivå!"
Sjekk hennes hjemmeside: kristinoksavik.com

Nå ville jeg lære meg og male...... og har prøvd og feilet sikkert hundrevis av ganger. Mitt problem er at jeg alltid kommer tilbake til de samme fargene :) Og har nå innsett at jeg må lære meg mer om fargeblandinger og farger som passer sammen.
Nå poster jeg et av mine første fotomaleri, jeg håper det blir mange fler og at jeg og bildene blir bedre og bedre. Dette er iallfall utrolig gøy.
Dette er modul 1. Akryl og foto     
Her prøvde jeg meg på et landskapsbilde og var faktisk veldig stolt av at jeg fikk til lyset i vannet. Men når jeg skulle ta Viktoria (bildet) inn så endte jeg faktisk opp med å måtte snu hele maleriet :)                                                                                
Maleri (painting)
Maleri (painting)
Fotomaleri (photopainting)
Fotomaleri (photopainting)
Dette var mer lek med farger, struktur og sand veldig spennende, men som jeg tidligere har nevnt så trenger jeg og lære mer om fargeblandinger og sånt. Men jeg synes at fotoet av Aleksandra var veldig fint i det røde bilde. 
Modul 1, akryl og foto                         
Maleri før foto
Maleri før foto
Fotomaleri (photopainting)
Fotomaleri (photopainting)
 Modul 1
På dette maleriet som jeg også måtte snu har jeg satt inn en en engel jeg har laget i Midjourney, så dette er et bilde med mix media: akryl. struktur og bister på orginalmaleri og objekt laget i Midjourney. 
Maleri før foto
Maleri før foto
Fotomaleri (photopainting)
Fotomaleri (photopainting)
Modul 2, 
Endelig klarte jeg få litt farger inn i maleriet mitt :) har brukt akryl og bister på dette. Fotoet har Rune tatt av en teater reklameplakat i Praha kjempe gammelt foto. Bister, akryl og foto, fysisk overføring av bildet i photoshop.
Maleri før foto
Maleri før foto
Fotomaleri (photopainting)
Fotomaleri (photopainting)
Modul 2,
Maleriet her er malt med masse sand, struktur og renninger er veldig fornøyd med fargene her. Fotoet er tatt av min datter en sommerdag i 2015. Godt jeg har mange harddisker, akryl og foto, fysisk overføring av bildet i photoshop.
Maleri før foto
Maleri før foto
Fotomaleri (photopainting)
Fotomaleri (photopainting)
Modul 2
Her har jeg malt med bister, akryl og gull brusho, utrolig gøy. Fotoet er tatt av Rune på ferie på Tenerife, fotoet er redigert av meg i photoshop. Dette var et maleri jeg ikke var så fornøyd med før fotoet kom på, men synes det ble tøft med foto. 
Maleri
Maleri
Fotomaleri (photopainting)
Fotomaleri (photopainting)
Sånn har vi lært at vi skal presentere bildene våre, i et digitalt rom/galleri såkalt Mockup på fagspråket. Ideen er altså at du skal visualisere brukerens/kundens perspektiv, så du får dens fulle oppmerksomhet. Er ganske fint også syns jeg. 
Jeg lager mine "mockups" i Adobe express og photoshop.
Modul 2. 
Har jeg malt med Her har jeg malt med akryl prøvde å få litt dybde på det. Dette er bare et lekebilde og figurene er laget i Midjorney, utrolig gøy. Det er etter redigert av meg i photoshop.
Maleri
Maleri
Maleri med foto
Maleri med foto
Maleri med foto
Maleri med foto
Akrylmaleri med foto av svaner som Rune tok i Korshavn.
Modul 3.
Her lærer vi om teknikker som tørrbørsting, papirteknikk, sparkel osv. Dette akryl laget med papirteknikk og foto, fysisk overføring av bildet i photoshop.
Modul 3
Her prøvde jeg meg på et landskapsbilde og var faktisk veldig stolt av at jeg fikk til lyset i vannet. Har limt digitalt en liten pusekatt, rådyr og en ugle i photoshop inn i bilde. Dette er øvelse og trening komposisjoner, teknikker og fargeblandinger.
Veien er lang :) men gøy!! 
Maleri
Maleri
Maleri med foto
Maleri med foto
Modul 3, nå gleder jeg meg til modul 4, der skal det visst skje masse spennende. 
Dette bildet er laget av struktur, sparkel, bister og akryl her har jeg skrapet maling og lagt det på igjen kommet i kreativ flyt som det så fint heter ifølge Kristin min eminente lærer. Så overført Viktoria i photoshop
DETTE er modul 4.
Her poster jeg et av mine første digitale fotomaleri, jeg håper det blir mange fler og at jeg og bildene blir bedre og bedre. Dette er iallfall utrolig gøy. Dette er jo mere meg.... tekstur tatt i kjelleren og i svigermors garasje. Mine søte små barnebarn for mange år siden.
Dette bilde har jeg kalt you and me.
Modul 4. 
Dette er spennende, gøy og utfordrende. Vi får i lekse å ta bilder av bakgrunner som vi liker og som snakker til oss :) ?
Jeg har heldigvis samlet på teksturer i mange år både som jeg har kjøpt og som jeg selv har tatt bilde av. Murer er vel det som jeg liker best, gamle sementmurer osv, men har også brukt tre, dører og vinduer.
På disse bildene av Vikki og Aleks er bakgrunnen tatt i en gammel fabrikk på Figgen for mange år siden. Jeg har lagt på litt skyer og litt murpuss som krakelering.
Modul 4
Her har jeg brukt foto som bakgrunn, William er redigert i photoshop og det er gjerde også
Modul 4. 
Tekstur, overlays og foto i skjønn forening, utrolig gøy. Her er en liten Viktoria modell, opprinnelig står hun mot et tre i Sælandskogen.
Modul 4.
Tekstur av murveggen i garasjen til svigermor. Viktoria og William er modeller hjemme i kjelleren på Ganddal
Modul 5. 
Stemningsbilde av meg og William. Nydelig bakgrunn av en gammel vegg som jeg har lagt til farge i Photoshop. Bilde er tatt i Thailand for mange år siden.
Modul 5.
På bildene nedenfor har jeg også brukt den gamle fabrikken på Figgen som utgangspunkt, og lagt til tekst, blomster, steiner og overlays. Her har jeg og lagt til original bildene. Bilde 1: er tatt av Viktoria på Ølberg. Bilde 2: er tatt av Aleksandra en sommerdag vi var på tur i nabolaget.
Modul 5  
Be brave be you! 
Modul 5, Dette bildet er lager både digitalt og med akryl altså et "hybrid" :) bilde. Spennende!! Bilde er fra Thailand og er av en liten William. Tekstur, krakelering og akryl.
Her har jeg ikke brukt strukturer som bakgrunner men noen skjønne blomster jeg tok bilde av i Bulgaria. Redigeringen av Viktoria var så sart og lys at jeg syns det passet så godt.
Modul 6.
Nok engang fabrikken på Figgen, denne gangen kun et utsnitt, her har jeg lagt til et gammelt vindu og fargelagt det i photoshop
Back to Top